روش بخار دادن شیر برای قهوه با دستگاه
روش بخار دادن شیر برای قهوه اسپرسو با دستگاه
روش بخار دادن شیر برای قهوه اسپرسو با دستگاه
از هر باریستایی درباره راز خوشمزگی قهوهاش بپرسید می گوید یک شات اسپرسوی خوب و شیری که خوب بخار داده شده میباشد. سوالی که پیش می آید این میباشد که شیر بخار داده شده چیست؟ شیر بخار داده شده در واقع از شیری به دست می آید که در معرض بخار با فشار زورمند، از سوی دستگاه اسپرسو ساز قرار گرفته میباشد.
به این شکل که بخار به تدریج داخل شیر می شود تا جایی که بر تاثیر انبساط چربی های طبیعی داخل آن، مایکرو فوم ایجاد شود. مایکرو فوم به لایه تشکیل شده از حباب های بینهایت ریز شیر گفته می شود که مایعی نرم و ابریشمی به نام کف شیر تشکیل می دهند و برای خوش طعم کردن نوشیدنی هایی بر پایه اسپرسو استفاده می شود. احتمالا در آشکار درست کردن این مایع آسان به نظر برسد اما نیازمند تمرین، دانستن شیوه و فوت کوزهگری میباشد. در این مقاله برای شما میخواهیم از روش بخار دادن شیر با استفاده از دستگاه اسپرسو ساز بگوییم.
۱. شیر را داخل پارچ بریزید
اولین قدم همین قدر آسان میباشد؛ شیر را داخل پارچ بریزید. اهمیت این مرحله در رعایت میزان مناسب شیری میباشد که داخل پارچ می ریزید، نه تنها برای درست کردن بهترین شیر بخار داده شده بلکه برای دریغ و میل نشدن خود شیر. تا نصف پارچ شیر بریزید، یعنی تا جایی که سطح شیر به زیر اقبال آب ریز لبه پارچ (اقبال V شکل) برسد.
مایکرو فوم به لایه تشکیل شده از حباب های بینهایت ریز شیر گفته می شود
۲. شیر را استرچ کنید Stretching
مرحله دوم را «استرچ کردن» می نامند. بخار را روشن می کنید و سر لوله بخار nozzle را دقیقا زیر سطح شیر می گیرید تا صدای سوت مانندی ایجاد شود. این عمل با داخل کردن هوا به داخل شیر سبب تشکیل مایکرو فوم می شود.
فوت کوزه گری، قرار دادن سر لوله بخار درست زیرسطح شیر با لااقل دوری میباشد، به این شکل در حالی که شیر حالت گرداب پیدا می کند روی سطح آن کف ایجاد می شود. مرحله استرچ کردن شیر تقریبا ۵ ثانیه طول می کشد و داخل کردن هوا در شیر بیش از این مدت دوران نمی برد. وقتی کف مورد نیاز قهوه تان را درست کردید، نوبت به مرحله سوم میرسد. برای درست کردن کاپوچینو به کف بیشتر و برای درست کردن لاته به کف کمتر نیاز دارید.
بخار را روشن می کنید و سر لوله بخار nozzle را دقیقا زیر سطح شیر می گیرید
۳. شیر را هم بزنید Spinning
مرحله سوم اسپینینگ شیر نام دارد. در این مرحله شما سر لوله بخار را کمی بیشتر در شیر، حدود نیم سانتی متر فرو می برید تا شیر به شکل گرداب ابتدا به چرخیدن کند. هنگام چرخش شیر در این مرحله، صدای سوت شنیده نمی شود و تنها ممکن میباشد صدای ترکیدن حباب های ریز توسط لوله بخار شنیده شود.
در فرآیند چرخش شیر مایکرو فوم با شیر ترکیب شده و شیر سطحی نرم و براق پیدا می کند. برای این که هم زدن شیر آسودهتر انجام شود باید پارچ را کمی کج بگیرید. بعد از ابتدا تکان دوار شیر، مکان دقیق نگه داشتن سر لوله را، که تقریبا جایی در مرکز میباشد پیدا کنید.
اسپینینگ شیر را ادامه دهید تا بدنه پارچ فلزی آنقدر داغ شود که نتوانید آن را لمس کنید (حدود ۶۰ درجه سانتیگراد)، سپس بخار را خاموش کنید و لوله بخار را با یک دستمال خشک پاکیزه کنید. برای اجرای لاته آرت رو قهوه بهتر میباشد دمای پارچ کمتر، حدود 50 درجه باشد.
هنگام چرخش شیر در این مرحله، صدای سوت شنیده نمی شود
۴. شیر را برق بیاندازید Rest and Polish
وقتی شیر آماده شد به آرامی پارچ را به لبه میز بزنید تا حباب های بزرگ آن از بین بروند، سپس شات اسپرسو را به شیر افزایش کنید. قبل از ریختن اسپرسو، شیر را داخل پارچ یک دور بچرخانید تا مطمئن شوید شیر و مایکرو فوم از هم سوا نشده اند و شیر درخشش کافی دارد. هر چه شیر براق تر باشد بهتر میباشد اما مراقب باشید آنقدر شدید نچرخانید که حباب جدید ایجاد شود. شیر باید شبیه به رنگ خیس دیوار باشد.
۵. شیر را داخل فنجان بریزید
اگر شیر خوب چرخیده و هم زده شده باشد، کف آن بالاتر قرار می گیرد و زودتر از پارچ خارج می شود. شیر را باید با سرعت یکسان داخل قهوه بریزید. برای این کار لبه پارچ را طوری که با لبه فنجان ارتباط پیدا کند خم کنید، سپس شیر را بریزید.
اگر از یک پارچ بزرگ استفاده کرده اید می توانید کف را بین چند فنجان برای درست کردن قهوه های مختلف تقسیم کنید. بهترین روش برای ریختن شیر این میباشد که نصف آن را داخل پارچ کوچکتری بریزید تا بتوانید کنترل بهتری روی کفی که قرار میباشد به اسپرسوی خود افزایش کنید داشته باشید. لاته آرت را هم می توان به همین ترتیب درست کرد.
با روش بخار دادن شیر آشنا شدید! این مقاله را می توانید هم دوران با مطلبی که درباره طرز تهیه اسپرسو منتشر کرده ایم بخوانید و با خیال با بخار دادن شیر آسوده 12 نوع نوشیدنی قهوه درست کنید.
می توانید کف را بین چند فنجان برای درست کردن قهوه های مختلف تقسیم کنید
منبع : kalleh.com
متن روش بخار دادن شیر برای قهوه با دستگاه اولین بار در روبکا. پدیدار شد.
لینک منبع