طرز تهیه لپه پلو با زیره، از غذاهای سنتی کرمان

درست کردن لپه پلو با زیره, نحوه ی درست کردن لپه پلو با زیره

نحوه ی پخت لپه پلو با زیره کرمانی

طرز تهیه لپه پلو با زیره

لپه پلو با زیره، از غذاهای سنتی کرمان می باشد، همان طور که از نام آن مشخص می باشد از لپه و زیره و گوشت تهیه می شود. عطر و طعم زیره در این غذا بی نظیر می باشد.

طرز تهیه لپه پلو با زیره :

مواد لازم لپه پلو با زیره برای 2 نفر :

 لپه  نصف پیمانه
برنج  2 پیمانه
گوشت گوسفندی  200 گرم
 رب گوجه فرنگی  1 قاشق غذاخوری
 پیاز 1 رقم
 زیره سیاه  2 قاشق سوپخوری
 نمک و فلفل سیاه  به مقدار لازم
 زردچوبه به مقدار لازم

نحوه ی درست کردن لپه پلو با زیره :‎

لپه را از قبل خیس کنید و بپزید و آن را آبکش کنید و کنار قرار بدهید. گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده و نمک و فلفل و زردچوبه مخلوط کنید و خوب ورز بدهید.

سپس گوشت چرخ کرده را به صورت قلقلی های کوچک در آورید و در روغن کم سرخ کنید. رب گوجه را به آن افزایش کنید و داغ‌کردن بدهید و به آن مقداری آب و نمک و کمی زردچوبه افزایش کنید و اجازه بدهید با هم خوب بپزند تا گوشت ها مغز پخت شوند و طعم دار شوند.

بیشتر بخوانید:  طرز تهیه گوشت آنچیلادا

داخل قابلمه ای مناسب آب بریزید و اجازه بدهید جوش بیاید، آب برنج را خالی کنید و آن را به آب در حال جوش افزایش کنید. مقداری نمک به آب آن افزایش کنید. پس از اینکه برنج نیم پز شد، لپه های پخته شده را به آن افزایش کنید. اگر لپه ها کامل نپخته بودند، همان اوایل به آب برنج افزایش کنید. زمانی که اطراف برنج نرم شد و وسط آن کمی سفت بود آبکش کنید.

کف قابلمه روغن بریزید و ته دیگ مورد نظر را قرار بدهید. سپس لایه ای از برنج و لپه را داخل قابلمه بریزید و بعد یک لایه گوشت و یک لایه زیره بپاشید. و باز این لایه ها را دوباره‌کاری کنید تا موادتان پایان شود. سپس روی آن را چند سوراخ بزنید و دمکنی قرار بدهید. زیر آن را زیاد کنید، زمانی که بخار افتاد شعله را کم کنید و اجازه بدهید برنج شما دم بکشد.

بیشتر بخوانید:  طرز تهیه میلک شیک طالبی

اگر دوست داشتید می توانید روزگار دم گذاشتن برنج روی آن زعفران آبکرده بریزید.

لپه پلو با زیره,طرز تهیه لپه پلو با زیره

مراحل دم گذاشتن لپه پلو با زیره کرمانی

نکاتی برای تهیه ی لپه پلو با زیره :

لپه پلو با زیره را می توانید با گوشت چرخ شده ی قلقلی درست کنید و یا گوشت چرخ شده و گوشت قطعه ای تهیه می شود. اما در اصل با گوشت قلقلی تهیه می شود.

 برای تهیه ی لپه پلو با زیره می توانید از رب گوجه فرنگی استفاده کنید و می توانید آن را حذف کنید و از زعفران استفاده کنید تا برنج شما زرد شود. اما اصل این غذا با رب گوجه می باشد. حتی می توانید از هر دو با هم استفاده کنید.

 برای از بین بردن نفخ لپه ها قطعا آن ها را خیس کنید.

 این غذا را می توانید با ماهیچه گوسفندی و مرغ سرخ شده و پخته شده هم سرو کنید.‏

بیشتر بخوانید:  آشنایی با خواص کرن بری

 

منبع: بیتوته

مطلب پیشنهادی

7 طرز تهیه سالاد رژیمی مرغ برای کاهش وزن

(*7*) انواع سالاد رژیمی با مرغ طرز تهیه سالاد رژیمی چربی سوز و خوشمزه! گوشت …